ALERGIJE – BOLEST SAVREMENOG DOBA

< Nazad Ažurirano 15.04.2020. ALERGIJE – BOLEST SAVREMENOG DOBA

Kako da ublažimo simptome alergije?

Trend porasta alergijskih oboljenja je sve veći, poprima epidemijske razmere a pored polena drveća, trava i korova imamo veliki broj i drugih alergena. Taj porast alergijskih oboljenja dugujemo prvo smanjenoj odbrambenoj sposobnosti organizma, ali i velikom broju aerozagađivača. Znamo kakva nam je spoljna sredina, koliko ima neurotoksina, kakvu hranu jedemo – genetski modifikovanu sa puno pesticida, herbicida, raznih drugih dodataka, aditiva itd. Postoje neki novi oblici alergija, npr. na neku plastiku koja ima estrogeno svojstvo, na mobilne telefone, na bezbroj novih tipova alergena i alergiju možemo imati u respiratornim organima, gornjem i donjem respiratornom traktu, alergiju po koži tipa urtikarija ili ekcema, alergiju na hranu, gde postoje razni oblici intolerancije, alergija na sunce, na promenu temperature, na ujed pčela itd. Bezbrojne su varijacije alergijskih reakcija i ne treba mnogo vremena da se od banalnih simptoma, kakvi su curenje iz nosa, kijanje u salvama i svrab, alergija iz gornjeg respiratornog trakta prebaci na donji i neretko se završi sa bronhijalnom astmom. I kod dece i kod odraslih je u porastu bronhijalna astma a često se situacija komplikuje i sa obolenjima paranazalnih šupljina, srednjeg uva, polipima u nosu itd.

Koja je najbolja preventiva?

Pre svega, preventiva je mnogo važna. Bitno je da pre početka cvetanja uradimo nešto za svoj organizam u vidu jedne serije Mikrorezonantne terapije. Doktori u poliklinici As Medicus Biorezonanca nisu pristalice velike antihistaminske i kortikosteroidne terapije koja je u klasičnoj medicini osnova lečenja jer to je praktično simptomatska terapija koja rešava simptome a ne rešava osnovni problem. Suština je da se alergijska reakcija spreči, dakle izlaženje histamina iz mastocida koje je u osnovi alergijske reakcije a to postižemo sa Mikrorezonantnom terapijom koja je mnogo uspešnija u tom pogledu.

Šta nam nudi Kvantna medicina?

Kvanta medicina ima i svoj dijagnostički i terapijski segment. U dijagnostici se jako dobro pokazala kombinacija Termovizijskog i Biorezonantnog skenera sa Darkfield mikroskopijom a u terapijske svrhe Mikrorezonantna terapija. Kada govorimo o Termovizijskom skeneru, na snimcima mi vidimo bronhijalnu astmu kao dva plava prozora. Na taj način, ne mora da se radi bezbroj testiranja i laboratorijskih analiza. Kod Biorezonantnog skenera, imamo paletu od 200 alergena i tako možemo da vidimo da li su alergeni iz respiratornog trakta, da li je neka alergija na hemiju koju koristimo na poslu ili u kući, da li je alergija na hranu itd. Takođe, može da se testira hrana, da se vidi koja je hrana energetski izbalansirana i dobra za pacijenta. Znamo da, na sreću, samo 2% odraslih i 6% dece ima pravu alergiju; uglavnom se radi o intoleranciji i preko Darkfield mikroskopije možemo dodatno da vidimo kako su slepljeni eritrociti, njihovu opnu, prisustvo eozinofila u plazmi koji je još jedan pokazatelj alergijske reakcije i da vidimo oksidativni stres. Zajedno sve ove dijagnostičke metode nam ukazuju na alergijske probleme kao i na sva druga oboljenja u organizmu.

Gde je Mikrorezonantna terapija dala najbolje rezultate?

Mikrorezonatna terapija daje odlične rezultate kod alergijskih bolesti, i kod bronhijalne astme i kod alergijskog rinita, alergijskog sinuzita, u lečenju raznih urtikarija, ekcema po koži itd. To obično imamo kod dece koja imaju genetsku predispoziciju ali nekad se javlja alergija i bez genetske predispozicije i često imamo pacijente koji tek u starijem dobu imaju alergiju. Mikrorezonantna terapija pruža mogućnost da se u kraćem vremenskom roku, u jednoj seriji od 12 dana postigne terapijski efekat kojim ulazimo u fazu remisije kada pacijent nema više tegoba. To je ekološki čista terapija, bez hemije a nudi mogućnost da se istovremeno leči više oboljenja, tzv. multimorbiditet, jer pacijent može da ima i astmu i čir na želucu a može da ima i koštano-zglobne tegobe. Sve se to može istovremeno lečiti, tj. leči se kompletan organizam. Klasična medicina leči simptome a Kvantnom terapijom lečimo uzrok bolesti i stimulišemo našu sopstvenu farmakolaboratoriju da krene u proces samoizlečenja. Timski rad u poliklinici As Medicus Biorezonanca podrazumeva rad i alergologa i otorinolaringologa i pulmologa, kardiologa, takođe i neuropsihijatra jer npr. nekad za astmu kažu da je plač bronhija. Sve je to povezano, organizam je jedna celina i zato mi upravo delujemo na ceo organizam pomoću Mikrorezonantne terapije.