Poliklinika AS MEDICUS - BIOREZONANCA AS MEDICUS BIORESONANCE polyclinic Поликлиника АС МЕДИКУС - БИОРЕЗОНАНС
Iz naše prakse

Menopauza

Menopauza

Za mnoge žene četrdesete godine su obeležene laganim ulaskom u menopauzu i drastičnim promenama i na telu i na duši.
Prva briga žene u četrdesetim treba da bude očuvanje zdavlja kostiju i skeleta. Telo više ne proizvodi gradivne materije za koštanu masu i ona polako počinje da se topi-povećava se rizik od nastanka osteoporoze.

U ovom dobu metabolizam se usporava što rezultira gojenjem. Iz tog razloga neophodna je promena navika u ishrani i fizička aktivnost ali po preporuci nutricioniste i fizijatra. Psihičke promene u vidu neraspoloženja, nezadovoljstva, anksioznosti, osećaja nedostatka energije i stalnog umora su takodje prateća pojava ovog perioda.

Briga o zdravlju u ovom životnom dobu je svakako prioritet. Za početak neophodno je uraditi kompletan sistemacki pregled sa laboratorijskim analizama krvi, kao i određivanje hormonskog statusa. Ako spadate u rizičnu grupu za oboljevanje od dijabetesa-prekomerna težina, sedeći način života i hroničan stres neophodna je konsultacija endokrinologa.
Početak četrdesetih je svakako i pravo vreme da se počne sa redovnim pregledima dojki. Naša poliklinika pruža mogućnost da se za kratko vreme u roku od jednog sata uradi jedan ovakav pregled. Reč je o biorezonantnom i termovizijskom skeneru kojim se pregleda ceo organizam upravo kao jedan sistemacki pregled celog organizma kojim su obuhvačeni svi organi a termovizijskim skenerom se pri tome sa velikom preciznošću mogu uočiti promene na dojkama. Važno je napomenuti da su obe metode neškodljive po zdravlje pacijenata, bez zračenja i kontrasta.

Takođe u našoj poliklinici radi se i Darkfield mikroskop ili sken mikroskop žive kapi krvi na osnovu čijeg nalaza i na osnovu krvne grupe pacijenta lekar pravi plan ishrane koji tom tipu odgovara.
U četrdesetim godinama kondicija i pokretljivost tela polako slabe, što zbog sedećeg načina života, što zbog prirodnih promena u organizmu. Tonus gube prvo mišići ledja, trbuha, zadnjice i nogu tako da se prvo javljaju bolovi u slabinskom i vratnom delu kičme. Iz tog razloga ovo je pravo vreme kada je neophodan pregled fizijatra koji može da odredi adekvatne vežbe za održavanje kondicije i očuvanje koštano-zglobnog sistema.

Pored dijagnostičkih metoda i klasičnog načina lečenja u poliklinici postoji i mogučnost primene mikrorezonantne terapije kojom se jednim programom deluje na celokupnu patologiju kliničku sliku pacijenata kako u menopauzi tako i kod drugih stanja ili bolesti.