As medicus - prva poliklinika integrativne medicine As Medicus As Medicus
Početna » Iz naše prakse » Kavitacija - Zašto je toliko popularna?

Kavitacija - Zašto je toliko popularna?

Kavitacija - Zašto je toliko popularna?

Kavitacija je revolucionarna, bezbolna metoda nehirurškog trajnog uklanjanja celulita i masnih naslaga. To je jedina alternativa hirurškoj liposukciji. Patentirana je u 50 zemalja širom sveta ima sve međunarodne akreditacije.

Posebno je efikasna za smanjenje masnih naslaga na stomaku, kolenima, butinama, bokovima, zadnjici i rukama. Tretman kavitacije obuhvata kavitaciju izabrane regije, limfnu drenažu te regije, plus limfnu drenažu celog tela.

Kavitacija odnosno ultrazvučna liposukcija posebno je namenjena:

  • gubitku lokalizovane masnoće (stomak, kolena, bokovi, butine, zadnjica, ruku)
  • smanjenju naslaga celulita
  • reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane kože
  • poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog potkožnog tkiva.

Šta je to kavitacija?

Jednostavno rečeno, kavitacija je fizički proces koji počinje kada niskofrekventni ultrazvučni talasi razgrade masne ćelije koje se razlivaju u međućelijske prostore, a zatim se uz pomoć enzima razgrađuju, te se limfnim putem eliminišu iz tela. Tretman kavitacije je potpuno bezbolan i neinvazivan, rezultati se vide već nakon prvog tretmana, ne ostavlja crvenilo, ožiljke ili otoke na tretiranom području, otapa lokalizovane masnoće, nema nuspojava, kontraindikacije su svedene na minimum, pa se pacijent može odmah vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Upravo zbog činjenice da se kavitacijom "razbijene" masne ćelije iz organizma izlučuju putem limfnog sisema, tretman kavitacije je potrebno kombinovati sa tretmanom koji će pospešiti limfni tok. To može biti ručna ili aparaturna limfna drenaža, vakuum terapija.

Žene vole tretman kavitacije pre svega jer su rezultati vidljivi odmah (2-5cm se gubi već pri prvom tretmanu) ali i zbog toga što je vrlo ugodan – na kožu se nanosi ultrazvučni gel i sondom aparata prelazi po delu tela koji se tretira, što je smirujući i relaksirajući osećaj.

Kavitacija se mora raditi vrlo pažljivo i mora je vršiti stručna osoba. Upravo zbog toga, insistiramo u centru na stručnosti našeg osoblja,a svi tretmani se vrše pod nadzorom lekara.

Tretmani se rade jednom u sedam do deset dana, sa pratećom obaveznom limfnom drenažom (ručna ili vakum). Broj tretmana se individualno određuje na konsultaciji koju kod nas vrši lekar.

Iskoristite zdravstveno osiguranje sledećih osiguravajućih društava

Osiguranja

Naši prijatelji

Balkan Hotel GarnStomatološka ordinacija Dr ĐorđevićCentar za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju